17 de gen. 2013

Formes de treballar la pissarra digital en l'aula d'infantil



Avui a classe hem vist formes de treballar la pissarra digital en l'aula d'infantil, en grups de dues companyes hem presentat activitats i recursos varis per emprar aquesta tecnologia en la nostra pràctica educativa:

N'Eva, na Cati i na Marta ens han presentat un recurs sobre la rondalla " En Joanet de sa gerra" extret de la pagina: rondallaires.com

Es un recurs TIC, que es pot presentar a la pissarra digital o a l'ordinador. Elles ho han relacionat amb una classe de psicomotricitat, on els infants representaven diferents moments de la rondalla dins l'aula de psico, fent servir el material i l'espai disponible. Despres podien seguir treballant la rondalla dins l'aula amb les diferents activitats  que ofereix aquest recurs TIC. Les activitats es poden descarregar en pdf i convertir-les en fitxes que ens serveixin per introduir el tema previament o per treballar la rondalla amb més profunditat despres de jugar al joc interactiu. Es interesant ja que te nivells per edats i ho podem adaptar al nivell dels nostres alumnes.

Tambe ens han presentat un altre recurs que es diu Letras de Colores, en el que podem treballar el traç amb els boligrafs de la pissarra digital, a més de realitzar altres activitats molt interessants.

                                              


Na Cristina i na Lidia ens han proposat la següent activitat amb la pissarra digital:

Insertar objectes de diferents colors i formes ( cercle, cor, cuadrat...) i fer que els infants hagin de discriminar i agrupar els objectes segons les seves característiques, per exemple, per colors. Ens permet treballar la classificació, la seriació i altres conceptes matemàtics, al mateix temps que l'infant amplia la seva competència digital, practicant amb les diferents eines de la pissarra digital.

Na Marina ens ha fet una demostració de com treballar els colors i les formes amb la pissarra digital. Dibuixariem formes diferents ( cercle, triangle, cuadrat...) i demanariem als infants que pintassin amb els boligrafs digitals cada forma d'un color. Així sabriem si coneixen les diferents formes, els colors i aprendiem a emprar els boligrafs digitals.

Na Fabiola i jo hem presentat un joc de "memory" i alguns altres jocs extrets de la pàgina Angles 365, amb el que els més petits poden aprendre angles de forma lúdica y divertida. A més de practicar habilitats de la competència digital.

                                    

Na Cris i n'Isa ens han presentat jocs de la pàgina de recursos pel professorat  Se hace saber.org on podem trobar jocs i altres recursos per treballar les TIC dins l'aula. Es interessant que classifiqui les  activitats per nivells d'edats, així podem adaptar-les al nostre grup classe.

                                        

Per acabar n'Aina Maria ens ha mostrat alguns jocs molt atractius visualment extrets de la pàgina Cinco patas. com,  son jocs una mica diferents dels presentats per les altres companyes, perque suposen un nivell de dificultat major. Podem emprar aquests jocs per aprofundir i consolidar aprenentatges i habilitats digitals que ja tenguin assolides els infants.


                                             

Ha estat una classe molt divertida en la que hem compartit diferents recursos i formes de veure l'ensenyament de les TIC's dins l'aula d'infantil emprant la pissarra digital. Fins aviat!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada